65+? Zo gaat u toch nog zorgeloos op reis

65+? Zo gaat u toch nog zorgeloos op reis

Leeftijd zegt niet altijd alles, maar op zeker moment beginnen de jaren  toch te tellen. Met een rugzak op de Himalaya beklimmen wordt na uw 65ste waarschijnlijk een no-go. Maar dat wil niet zeggen dat uw vakantie op latere leeftijd, niet avontuurlijk kan zijn. Het verdient alleen wat meer zorg en aandacht.

Op vakantie als 65+’er

Praktisch gezien is 65+ de perfecte leeftijd om de wereld te ontdekken, zolang  u hiertoe fysiek in staat bent. Nu u met pensioen bent, heeft u meestal minder verplichtingen, zoals werk of gezin. Naast tijd heeft u misschien nu ook wel het geld om uw geluk te beproeven in het buitenland. 

Wanneer u wellicht niet meer alles zo eenvoudig kunt, bent u afhankelijker van de wijze waarop u in al uw gemakken wordt voorzien. Het is met name belangrijk dat vervoer, verblijf  en bagage service goed geregeld zijn. Wanneer we spreken over totale ontzorging, klinkt een all inclusive reis vast als muziek in de oren. Waar vinden we oorden voor leeftijdsvriendelijk toerisme? Kijkt u eens mee!\

Resorts

Een resort is een soort hotel waar ontspanning en recreatie het hoogste doel is. Alles is aanwezig en alles is geregeld voor een zorgeloze vakantie. Het voordeel van een ‘inclusive resort’ is dat u, behalve het boeken, verder niets zelf hoeft te regelen. Eten, drinken en amusement is allemaal inclusief’.  Vaak worden er verschillende amusementprogramma’s aangeboden, en niet alleen voor kinderen. Er bestaan zelfs ‘Adults Only’ resorts, wat inhoudt dat de toegestane minimum leeftijd meestal 16 of 18 is.

Cruise

Het mooie aan cruiseschepen is dat zij zich voornamelijk specifiek richten op oudere reizigers (80+). Deze luxe schepen bevatten echt werkelijk alles wat u wilt of nodig hebt. 

Denk aan spa’s, casino’s, jacuzzi’s, bars en comedy clubs, maar ook een waterpark, zwembaden, basketbalvelden, minigolf en sportscholen. Het zal u echt aan niets ontbreken in het midden van de oceaan. Over de oceaan gesproken, een bijzonder groot voordeel van cruisevakanties is dat u hier kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

In tegenstelling tot de meeste andere vakanties, kunt u op een cruiseschip een reis maken door een aantal sensationele gebieden. Verwonder uzelf met uitzicht op de de Noorse fjorden, de Middellandse Zee, Afrika, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied of Indische Oceaan. Hier stopt het niet, want tijdens uw cruise kunt u ook nog  van de boot stappen om de kust te ontdekken.

Safari

Vandaag de dag wordt de hele wereld toegankelijk gemaakt voor mensen die wat minder ter been zijn, waaronder ook ouderen. In Afrika zijn de meeste tours zelfs volledig afgestemd op senioren die bijvoorbeeld de Big Five nog niet echt in het wild hebben gespot. 

Dankzij veel gemakkelijk bereikbare safarilodges kunt u populaire attracties zoals de Big Five Safari, 4x4 Wildlife Safari, de Kaapse wijnlanden en walvissen spotten gewoon van uw bucketlist afvinken. Klaar voor een senioren safari? Het enige wat u nog rest te doen is de keuze maken om er gewoon op uit te gaan.