Hulp van een vrijwilliger

U kunt voor veel dingen de ondersteuning van een vrijwilliger vragen. Bijvoorbeeld:

  • af en toe samen iets leuks doen
  • hulp bij uw schulden en administratie
  • hulp met taal, lezen en schrijven
  • klusjes in huis, huishouden, boodschappen, verzorging van uw huisdier

Vrijwilligers vindt u via Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Of neem contact op met HiP Helpt Waddinxveen. Misschien kan een vrijwilliger van uw geloofsgemeenschap of kerk u helpen. Bij het Bruisnest vindt u ook vrijwilligers. Kijk op de websites voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor waardering, informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk.

Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht.

Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Bezoekadres
Gouweplein 1
2741 MW Waddinxveen
Website
www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl
E-mailadres
info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl
Telefoonnummer
0182 - 60 17 29

HiP Helpt Waddinxveen

Biedt praktische en sociale hulp aan mensen zonder netwerk.

Website
www.hipwaddinxveen.nl
E-mailadres
waddinxveen@hiphelpt.nl
Telefoonnummer
06 40 00 03 14

Bruisnest

Het Bruispunt in Waddinxveen is een warme plek voor jong en oud om andere mensen te ontmoeten. Inloop voor ontmoeting en/of spelletje, gezellig koffie/thee drinken en/of samen eten. Kijk op de website voor de locaties, tijden en contactgegevens.

Website
http://bruispunt.info/

MEER in Waddinxveen - Kerken

Website
www.meerinwaddinxveen.nl/kerken

Misschien bent u niet tevreden over hoe u wordt geholpen. Of een hulpmiddel werkt niet goed. Dan kunt u een klacht indienen.

  • Ga eerst in gesprek met de organisatie waar u een klacht over heeft. Zoek samen naar een oplossing.
  • Komt er geen oplossing, dien dan een klacht in. Kijk op de website van de organisatie hoe dat moet. Of vraag het aan een medewerker.

Voor sommige klachten kunt u terecht bij de Consumentenbond en de Nationale Ombudsman.

Komt u er zelf niet uit? Vraag een cliëntondersteuner om hulp. De cliëntondersteuner bekijkt altijd wat voor u het beste is.

Neem contact op met Wadwijzer. Ouderen kunnen terecht bij Palet Welzijn voor cliëntondersteuning. Ook MEE Midden-Holland en Kernkracht bieden cliëntondersteuning. Kijk op de website en neem contact op..

MEE Midden-Holland

MeePlus Midden-Holland biedt informatie, advies en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen (0-100) met een (licht)verstandelijke beperking, vorm van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, chronische ziekte of psychische problematiek in combi met een (licht)verstandelijke beperking. Zelfregie en meedoen in de samenleving staan centraal in onze werkwijze.

Bezoekadres
Tielweg 3
2803 PK Gouda
Website
www.meeplus.nl
E-mailadres
servicebureau.mh@meeplus.nl
Telefoonnummer
0182 - 52 03 33

Palet Welzijn Waddinxveen - ouderenadvies

Locatie: Anne Frank Centrum;
Adviseur: Anneke Boersma

Bezoekadres
Jan van Bijnenpad 1
2742 VS Waddinxveen
Website
www.paletwelzijn.nl/ouderenadvies
E-mailadres
a.boersma@paletwelzijn.nl
Telefoonnummer
06 - 5206 4334

Preventieteam Wadwijzer

Je kunt bij ons informatie en advies vragen als je een huis zoekt of je woning wil aanpassen. Bij Wadwijzer kun je ook hulp vragen over de situatie thuis. Omdat je ouder wordt of omdat je voor iemand zorgt. Maar ook over het gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen en vrijwilligerswerk ter ondersteuning van een gezin.

Heb je vragen over inkomen? Of zoek je steun bij schulden en het omgaan met wetten en regels? Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weet wat je kunt doen om de touwtjes weer in handen te krijgen.

Wij zijn er ook voor mensen die zorgen hebben om een ander. Is er iemand in je omgeving die zichzelf verwaarloost, psychische problemen heeft of vereenzaamt en die geen hulp zoekt. Of ben of ken je een mantelzorger die te zwaar onder druk staat. 

Bezoekadres
Kerkstraat 13
2742 BG Waddinxveen
Website
www.wadwijzer.info
E-mailadres
wadwijzer@waddinxveen.nl
Telefoonnummer
00 - 14 01 82

Zo zorg ik - cliƫntondersteuning

Website
www.zozorgik.nl/clientondersteuning