Bijscholen

Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Ook bij LOI, NTI of NHA kunt u een middelbare-schoolexamen doen.

LOI

Website
www.loi.nl

NTI

Website
www.nti.nl

NHA

Website
www.nha.nl

Telefoonnummer
077 306 70 00

Rijksoverheid - volwassenonderwijs


Tips en uitleg over een cv, vacatures vinden, sollicitatiebrief en een sollicitatiegesprek vindt u op de website Werk.nl.
Voor advies over loon en salarisonderhandeling kijkt u op Loonwijzer.

De gemeente helpt u met solliciteren. Bijvoorbeeld met brieven schrijven of een sollicitatiegesprek voeren. Ook als u geen uitkering krijgt. Hiervoor kunt u terecht bij het Werkplein Midden-Holland of JobHulpMaatje. U krijgt uitleg, advies en begeleiding.

Laat wat u kunt, vastleggen in een Ervaringscertificaat. Dan kunt u aantonen waar u goed in bent. Kijk op de website Ervaringscertificaat.

Heeft u een sollicitatiegesprek, maar geen geld voor nette kleding? De kledingadviseurs van Dress for Success helpen u met gratis kleding en advies om ervoor te zorgen dat u goed voor de dag komt bij de sollicitatie.

Werk.nl - solliciteren

Loonwijzer

Ervaringscertificaat - nationaal kenniscentrum

Werkplein Midden-Holland

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 17.00 uur
Vrije inloop: ma t/m do 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda

Telefoonnummer
088 89 89 294

Dress for Success Leiden

Openingstijden: di t/m vr 9.30 - 12.30 uur
Telefonisch alleen bereikbaar tijdens openingstijden

Bezoekadres
Janvossensteeg 65
2312 WD Leiden

Telefoonnummer
06 14 23 23 72

Dress for Success Rotterdam

Openingstijden:

    \t
  • di t/m vrij 10.00 - 16.00 uur

Telefonisch alleen bereikbaar tijdens openingstijden.

 

Bezoekadres
Rijnhoutplein 4
3014 TZ Rotterdam

Telefoonnummer
06 15 38 21 11

JobHulpMaatje Waddinxveen

Organiseert workshops voor Waddinxveners die op zoek zijn naar werk en/of koppelt hen aan vrijwillige Jobmaatjes.
Bent u op zoek naar werk en wilt u graag dat iemand met u meedenkt? Dan kan een persoonlijk Jobmaatje u helpen. Een Jobmaatje biedt een luisterend oor, brengt u op ideeën, geeft tips en houdt u soms een spiegel voor. Of u gaat samen met andere werkzoekenden aan de slag in een JobGroup. Hier krijgt u in zeven bijeenkomsten meer duidelijkheid over wie u bent, wat u wilt en wat u kunt. U wisselt ervaringen uit en helpt elkaar een stap verder. Dit alles om ervoor te zorgen dat u sterker staat bij het solliciteren.
Bel of mail ons voor meer informatie of om u aan te melden.

Bezoekadres
Coenecoop 68
2741 PD Waddinxveen

Telefoonnummer
06 30 99 67 30


Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de website Opleiding & Beroep.

Op de website van de Nationale beroepengids vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen.

Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.. Kijk ook eens bij de LOI, NTI, NCOI of NHA. Het aanbod is heel groot.

De Volksuniversiteit heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod.

Zoekt u creatieve cursussen in Waddinxveen? Stichting Vonk heeft cursussen in tekenen, schilderen, muziek maken en zingen. Kijk op de website voor het aanbod.

Op de website van de Rijksoverheid staat informatie over subsidie die u misschien krijgt.

Opleiding en Beroep


Kijk voor informatie over het leren van Nederlands op de website Het begint met taal. Oefen uw spelling op de website Beter Spellen. Of kijk op de website Taal voor het Leven, daar vindt u oefeningen en cursussen, en ga op zoek naar een taalvrijwilliger zodat u beter leert lezen en schrijven. Misschien kunt u bij Humanitas een taalmaatje vinden. Kijk op de website voor meer informatie. Is Nederlands uw tweede taal? Zoek een vrijwilliger met wie u Nederlands kunt oefenen. Bijvoorbeeld via stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen (SVW).

Het Taalhuis organiseert activiteiten voor iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal. Bekijk de website van Bibliotheek De Groene Venen in Waddinxveen. Of neem contact op met Taal op het Werk of Taalontmoeting Gouda.

Bent u een nieuwe inwoner van Waddinxveen die van buiten de EU komt? En zoekt u goede taalscholen in Waddinxveen? Elke donderdagmiddag tussen 14.00 - 18.00 uur bent u voor informatie en advies van harte welkom bij het Migrantenspreekuur van Stichting Vluchtelingenwerk. U kunt ook naar het Inloophuis voor Vluchtelingen in gebouw Het Kruispunt. Voor kinderen is er hulp bij huiswerk en een speelhoek. U kunt oefenen met de taal en anderen ontmoeten.

Het begint met taal

Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen (SVW)

Vrijwilligers van Ondersteuning Thuis ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie, af en toe of regelmatig, voor korte of langere duur.

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag
Locatie: Cultuurhuys De Kroon

Bezoekadres
Gouweplein 1
2741 MW Waddinxveen

Telefoonnummer
0182 60 17 29

Taal op het Werk

Cursuslokaal Waddinxveen: Mauritslaan 55, lokaal 8

E-mailadres
taalophetwerk@live.nl

Telefoonnummer
088 525 25 25

Inloophuis voor Vluchtelingen

Iedere woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur kunt u terecht in het Inloophuis in gebouw Het Kruispunt. Het Inloophuis voor Vluchtelingen is gestart door Interkerkelijke Werkgroep Vluchtelingen Waddinxveen.

Bezoekadres
Stationsstraat 8-12
2741 HS Waddinxveen

Bibliotheek De Groene Venen - Taalhuis

Wilt u beter Nederlands leren praten, schrijven of luisteren? Het Taalhuis organiseert allerlei activiteiten voor volwassenen. Heeft u een vraag? Kom dan naar het Taalhuisspreekuur

Spreekuur: dinsdag 10.00 - 12.00 uur.

Bezoekadres
Gouweplein 1
2741 MW Waddinxveen

Telefoonnummer
0182 64 05 72

Stichting VluchtelingenWerk Waddinxveen

Bezoekadres
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen

Telefoonnummer
0182 - 61 17 80

Taalontmoeting Gouda

Geven Nederlandse taalles aan inwoners van Gouda en omstreken, die de Nederlandse taal nog moeten leren of beter willen leren. De lessen worden gegeven door vrijwilligers, die veel ervaring hebben met taalles geven. De groepen zijn klein, tussen de 5 en 12 mensen. Er zijn verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd ( A1 – B2). 

In de lessen wordt aandacht besteed aan spreken, lezen, luisteren en schrijven. 

De cursisten komen onder andere uit Marokko, Polen, China, Syrië, Spanje, Italië, Brazilië, Rusland en Eritrea.

Telefoonnummer
06 21 31 79 25

Beter Spellen

Taal voor het Leven - Ik wil leren!

Spelling.nl