Over Wadwijzer

Wadwijzer(.info) helpt je op weg

Prettig wonen, actief zijn en meedoen in de maatschappij. Het gaat ons meestal goed af. Zelfstandig of met hulp van familie en/of vrienden. Maar soms loopt het anders. Een baan verliezen, een (v)echtscheiding, opvoedproblemen of ziekte. Vaak lossen we dit zelf op, of proberen we dat. Soms lukt het niet.

Via deze hulpwijzer Wadwijzer.info kun je zelf op zoek gaan naar informatie die je nodig hebt en die jou verder helpt. Dit kan gaan over zorg, welzijn, wonen, werk, inkomen en activiteiten. Klik bijvoorbeeld op de button Organisaties in Waddinxveen.

Soms is een probleem te groot en loop je helemaal vast, en weet niet wat je moet doen. In dat geval kan Team Wadwijzer met je meedenken. We zijn er voor die inwoners van Waddinxveen die (tijdelijk) extra ondersteuning nodig hebben. Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weet wat je kunt doen om de touwtjes weer in handen te krijgen.

Voor wie is Wadwijzer er?

Wadwijzer is hét publieksloket voor inwoners van Waddinxveen.

Voor de gemeente voeren wij de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en een deel (schuld & financiën) van de Participatiewet uit. Wij helpen en ondersteunen alle inwoners van 0 tot 100 jaar, die hulp of ondersteuning nodig hebben op gebied van wonen, zorg & welzijn, meedoen, opvoeden & opgroeien en schuld & financiën. We ondersteunen inwoners die dat (tijdelijk) zelf niet kunnen organiseren. 

Je kunt bij ons informatie en advies vragen als je een huis zoekt of je woning wil aanpassen. Bij Wadwijzer kun je ook hulp vragen over de situatie thuis. Omdat je ouder wordt of omdat je voor iemand zorgt. Maar ook over het gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen en vrijwilligerswerk ter ondersteuning van een gezin. Heb je vragen over inkomen? Of zoek je steun bij schulden en het omgaan met wetten en regels?  Onze sociaal makelaar kan je helpen bij activiteiten in de buurt/wijk. Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weet wat je kunt doen om de touwtjes weer in handen te krijgen.

Wij zijn er ook voor mensen die zorgen hebben om een ander. Is er iemand in je omgeving die zichzelf verwaarloost, psychische problemen heeft of vereenzaamt en die geen hulp zoekt. Of ken je bijvoorbeeld een mantelzorger die te zwaar onder druk staat. Neem dan contact op met Team Wadwijzer. Het maakt niet uit of je familie, vriend of buur bent.

Inloopspreekuur

Loop gerust binnen met de vragen die je hebt, voor een kop koffie/thee en een luisterend oor.

  • Elke maandag: 15.30 - 16.30 uur
    Locatie: Kerkstraat 13 'Naast de school'
  • Vrijdag (oneven weken): 10.00 - 11.00 uur
    Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Gouweplein 1

Voor al je vragen, en een afspraak op een ander tijdstip, kun je contact met ons opnemen via tel. 14 0182 (toets 2 voor Wadwijzer) of mail je vraag naar wadwijzer@waddinxveen.nl.