Cursus Puber in Huis (week van de opvoeding)

tiener dochter


In de cursus Puber in huis worden de veranderingen die pubers en hun ouders doormaken uitgelegd. Het is een praktische cursus waarin we praten over alledaagse opvoedsituaties.

Voor wie

Voor ouders van kinderen van 11 tot en met 16 jaar

Inhoud

De puberteit is een periode van grote veranderingen, zowel voor je puber als voor jou als ouder. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote sprongen. Pubers ontwikkelen zich naar zelfstandigheid, krijgen een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Veel ouders ervaren de puberteit als een lastige en ook risicovolle periode. Soms is het lastig om te bepalen hoe je de opvoeding moet aanpakken. Je pendelt vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan?

Tijdens de cursus bespreken we vragen zoals:

  • Mijn kind verandert zo, is dat normaal?
  • Hoe ga ik om met lastig gedrag en heftige emoties van mijn puber?
  • Hoe begeleid ik mijn puber zodat hij of zij goed leert omgaan met social media?
  • Kan ik mijn kind nog wel iets verbieden? Hoe pak ik dat dan aan?

Je wisselt de prettige, maar ook de lastige aspecten van opvoeden uit met andere ouders. Je leert hoe je je kind kunt steunen en hoe je met je puber in gesprek blijft. Er wordt aandacht besteed aan het stellen van regels en grenzen. Maar ook de positieve kanten komen aan bod. Want een puber hebben is uitdagend maar vooral leuk! Meer informatie en aanmelden via www.cjgwaddinxveen.nl.

Voor wie? Wanneer Locatie
Voor ouders van kinderen van 11 tot en met 16 jaar 6 oktober
19:00 tot 20:30
Kerkstraat 13