Het Mentorproject: brugklassers kansen geven

Schools Cool logo

De overgang van groep acht naar de middelbare school kan voor sommige leerlingen lastig zijn. Deze overgang is immers een hele verandering: een nieuwe omgeving met andere kinderen, nieuwe leraren, nieuwe vakken. Er is meer vrijheid, maar ook meer huiswerk. Dan is het fijn om een steuntje in de rug te hebben. Het Mentorproject van School’s cool biedt dat steuntje. Ruim een jaar lang komt een vrijwilliger een uur in de week aan huis om te helpen met vaardigheden voor school: plannen en organiseren van het huiswerk, leesvaardigheid, woordjes leren…… Zo worden de kansen om de brugklas succesvol te doorlopen een stuk vergroot. Ook in Waddinxveen bestaat dit landelijke project al een aantal jaren. School’s cool is niet alleen bijles of huiswerkbegeleiding, het is meer. De vrijwillige mentor stimuleert de leerling om zelf te leren leren en werkt samen met de ouder om het kind te begeleiden.

Maakt u zich zorgen over de overstap van uw zoon of dochter naar de middelbare school? Zou hij of zij een extra steuntje goed kunnen gebruiken? Ga dan in gesprek met de leerkracht van uw kind. De aanmelding voor dit traject loopt via de leerkracht op de basisschool. Alle basisscholen zijn bekend met Het Mentorproject.

Wilt u graag meer informatie? Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de coördinator van Het Mentorproject, Lieneke Koenes, via lieneke@schoolscoolwaddinxveen.nl of ga naar de website: https://www.schoolscool.nl/waddinxveen