Hitte – wat kunt u doen bij warm zomerweer

Hitte – wat kunt u doen bij warm zomerweer

Bekijk de flyer: nationaal Hitteplan

Gezondheidsklachten door hitte

Zonnig en warm zomerweer, voor veel mensen is het de tijd om te genieten! Maar als de temperatuur lang boven de 25°C blijft, is het voor veel mensen te warm. U kunt door hitte gezondheidsklachten krijgen; oververhitting. Maar de klachten kunnen ook heel ernstig zijn, U kunt bijvoorbeeld een hitteberoerte krijgen. Hoe herken je klachten door hitte en wat kun je doen om ernstigere klachten te voorkomen? 

Hitte en kwetsbare groepen

Kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en kinderen moeten extra alert zijn als de temperatuur stijgt. Gelukkig kunnen gezondheidsproblemen door hitte ook goed voorkomen worden.

Vragen over hitte en uw gezondheid

Bij vragen over gezondheid kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Misschien gebruikt u medicijnen of heeft u een ziekte waarbij veel vocht drinken juist niet mag. Raadpleeg ook in dan de huisarts of uw apotheek.
Algemene vragen over hitte en gezondheid kunt u stellen aan de GGD Midden Holland. Kijk voor meer informatie op: Hitte - GGD Hollands Midden (ggdhm.nl)

Hitte en het nieuwe coronavirus

Ook bij warm weer blijft het risico van een besmetting met het nieuwe coronavirus aanwezig en zijn de basismaatregelen van belang: houdt 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was vaak uw handen, bij klachten: blijf thuis en laat u testen.

Meer informatie over hitte en COVID-19 vindt u op de site van het RIVM.