Scootmobiel wat voor u? Volg gratis les in Waddinxveen

Man op Scootmobiel

Denkt u erover om een scootmobiel aan te schaffen of te huren, voor u zelf of een familielid? In Waddinxveen is er de mogelijkheid om gratis les te nemen op een scootmobiel. Na een paar lessen wordt gekeken of de rijvaardigheid op de scootmobiel in orde is en wordt er een gebruikerspas als (rij)bewijs afgegeven. De scootmobiellessen zijn gratis en vergroten de veiligheid van het scootmobielgebruik.

Palet Welzijn verzorgt al een aantal  jaren lessen voor scootmobielgebruikers. Wij hebben ook scootmobielen in beheer waar gebruikt van gemaakt kan worden. Hiervoor is het wel belangrijk dat de gebruiker kan aantonen dat hij of zij veilig en verantwoord met de scootmobiel van de openbare weg gebruik kan maken. De rijvaardigheidslessen zijn dan een uitkomst!

Voor wie?

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die er over denken een scootmobiel aan te schaffen en eerst even eens willen uitproberen hoe gebruiksvriendelijk dit is. Ook mensen die er pas één aangeschaft hebben maar het toch lastig vinden of de scootmobiel nog niet goed durven te gebruiken, kunnen de lessen volgen.

Geen kosten en toch een ‘diploma’

Er zijn geen kosten aan deze lessen verbonden. Aan het eind krijgt de deelnemer een bewijs dat de lessen met goed gevolg zijn gevolgd. Met dit ‘diploma’ kan men o.a. gebruik maken van de scootmobielen die in beheer zijn bij Palet Welzijn.

Meer informatie? Bel ons op nummer 088 02 34 255.

Voorwaarde lenen van een scootmobiel en proef afnemen

Voorwaarde voor het lenen van de voertuigen is dat jaarlijks aangetoond wordt dat men nog steeds veilig en verantwoord met de scootmobiel van de openbare weg gebruik kan maken.  Mensen die nu een pasje hebben kunnen vanaf september deze weer proef af te leggen.

Ook hiervoor kunt u bellen met telefoonnummer 088 02 34 255.