Aanpassingen aan uw woning

Wilt u langer zelfstandig thuis (blijven) wonen? Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om veilig te kunnen wonen en leven. Bijvoorbeeld als u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite heeft met lopen en bewegen.

Aanpassingen in huis zijn bijvoorbeeld:

  • weghalen van drempels
  • elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • verhoogd toilet
  • douchezitje aan de wand
  • traplift

Kijk op de website Mijn huis op maat voor informatie over de mogelijkheden. Kijk op Hulpmiddelenwijzer.nl wat u nodig heeft.

Als u uw woning huurt, zijn er regels voor wat u wel en niet mag aanpassen. Ook kan uw verhuurder u mogelijk helpen. Ook kunt u contact opnemen met de Vrijwillige Advies Commissie (VAC) over woningbouw of woonomgeving in Waddinxveen.

Lukt het aanpassen van uw woning u niet zelf? Vraag uw familie, vrienden of buren om hulp. Of schakel een vrijwilliger of vakmensen in.

Voor hulp neemt u contact op met een onafhankelijk cliëntondersteuner van Wadwijzer, Palet Welzijn of van MEE Midden-Holland. Of neem contact op met Vierstroom. Zij geven advies en verwijzen door.

De gemeente vergoedt soms aanpassingen die nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Maar niet alles. Misschien komt u in aanmerking voor de blijverslening.  Ook is er een eigen bijdrage. Wilt u weten wat er mogelijk is? Lees de informatie over Langer zelfstandig thuis wonen op de website van de gemeente.

U vindt een vrijwilliger bij HiP Helpt en Vrijwilligerswerk Waddinxveen


De gemeente betaalt aanpassingen die nodig zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Maar niet alles. Soms is er een eigen bijdrage.

Misschien komt u in aanmerking voor een WMO-voorziening. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie. Of kijk op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Waddinxveen - blijverslening

Bezoekadres
Beukenhof 1
2741 HS Waddinxveen

Postadres
Postbus 400
2740 AK Waddinxveen

Telefoonnummer
14 0182

Gemeente Waddinxveen - hulp voor ouderen, zieken, mensen met beperking (Wmo)

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 8.30 - 17.00 uur, vr 8.30 - 12.30 uur.

Bezoekadres
Beukenhof 1
2741 HS Waddinxveen

Postadres
Postbus 400
2740 AK Waddinxveen

Telefoonnummer
14 0182

Gemeente Waddinxveen - langer zelfstandig thuis wonen

Rijksoverheid - Wmo


Zoekt u een tijdelijke woning om te herstellen van een ongeluk of een langdurige ziekte? Moet u snel verhuizen naar een andere woning, bijvoorbeeld vanwege uw gezondheid? Dan kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang als er een geschikte woning vrijkomt.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor urgentie? Doe dan de urgentiecheck op urgentie.info. Als dat zo is ontvangt u een e-mail met informatie over hoe u de urgentieverklaring kunt aanvragen.

Woonpartners Midden-Holland biedt woningen aan voor mensen die een (medische) urgentie hebben gekregen. Neem voor informatie telefonisch contact op met Woonpartners Midden-Holland of met Wadwijzer voor informatie en advies over uw situatie.

Urgentie.info

Wadwijzer

Bezoekadres
Kerkstraat 13
2742 BG Waddinxveen

Telefoonnummer
14 01 82

Woonpartners Midden-Holland

Bezoekadres
Coenecoop 6
2741 PG Waddinxveen

Postadres
Postbus 102
2740 AC Waddinxveen

Telefoonnummer
0182 64 64 64