Stop eenzaamheid zelf!

Dame in de duinen alleen op een bank

Door het coronavirus heb je misschien minder contact met anderen, er zijn bijvoorbeeld minder activiteiten en bijeenkomsten die georganiseerd worden. Hierdoor kan een eenzaam gevoel ontstaan. Maar eenzaam kun je ook zijn als je alleen woont, weinig kennissen hebt, je familie op afstand woont, iedereen druk is met werk en eigen gezin, als je relatie is verbroken of als je je partner hebt verloren. Soms kan het lastig zijn om in gesprek te komen met anderen en durf je niet zo goed. 

Wat kun je daaraan doen?

Met het praktische werkboek: ‘Stop eenzaamheid zelf’ kun je zelf aan de slag om dit aan te pakken. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in het aangaan van contacten en verdiepen van relaties en handvatten om je sociale leven vorm te geven.

Het werkboek bestaat uit verschillende onderdelen die je gedurende 14 weken doorloopt samen met een vrijwilliger. Iedere week komt er een thema aan bod, bijvoorbeeld over de invloed van eigen gedachten en verwachtingen. Afhankelijk van het thema leer je eerst iets over een bepaald onderwerp, gevolgd door een (praktische) opdracht. 

Voor meer informatie kijk op https://hiphelpt.nl/waddinxveen. Voor informatie en het maken van een afspraak met een vrijwilliger kun je op dinsdag en donderdag van 13.30 – 17.30 uur contact opnemen met HIP Helpt via 06-40000314 of c.kop@hiphelpt.nl.

Neemt eenzaamheid de overhand en kom je er niet uit, neem dan contact op met Wadwijzer via 14 0182 of wadwijzer@waddinxveen.nl voor advies en ondersteuning.