Valentijnsdag

Valentijnsdag

14 februari is het weer Valentijnsdag. De oproep om onze geliefden op deze dag te verrassen, lijkt ieder jaar groter te worden. Oorspronkelijk is Valentijnsdag bedoeld om mensen waar we stiekem een oogje op hebben, een hartstochtelijke hint te geven. 

In een relatiecrisis komt echter vaak niet het meest rooskleurige in mensen naar boven. Een vechtscheiding kent geen winnaars, alleen maar verliezers. Zeker als het om de kinderen gaat. Maar soms lukt het ouders en kinderen wel om sterk uit de strijd te komen. Of om er in ieder geval wat van te leren en er het beste van te maken. 

Dagelijks wordt Wadwijzer gebeld door mensen die vragen en zorgen hebben over relaties. Relaties met gezinsleden; de kinderen, met partner of ex, met familieleden, vrienden of bekenden. We signaleren kinderen en pubers in de knel, vermoeide ouders, huiselijk geweld, scheidingen, mensen met psychische klachten, eenzame ouderen. Wadwijzer staat inwoners met raad en daad bij. Neem gerust contact met ons op als het u allemaal te veel wordt. Een luisterend oor doet veel!

Laten we Valentijnsdag vooral blijven vieren. Alleen al als symbool dat er ook veel goed gaat in relaties. Daar moet je niet op één dag, maar elke dag bij stilstaan. Liefde is een cadeautje dat dagelijks uitgepakt, gekoesterd en onderhouden moet worden. Daar kan geen Valentijnsbox tegenop.