Discriminatie

Discriminatie is niet toegestaan. Weet u niet zeker of het discriminatie is? Praat erover met familie, vrienden of bekenden. Of bel een vertrouwenspersoon.

Heeft u een duidelijk voorbeeld van discriminatie? Laat het er niet bij zitten. Bel een anti-discriminatiebureau en leg uit wat er aan de hand is. Zij nemen u serieus. Kijk op de website voor een bureau bij u in de buurt.

Bel Stichting iDb of stuur een e-mail.

Stichting iDb - discriminatie melden

Bezoekadres
Koninginnegracht 12B
2514 AA Den Haag

Postadres

Postbus 598
2501 CN Den Haag

Telefoonnummer
0800 321 86 86

Discriminatie.nl


Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Discrimineren ze uw kind op school? Praat erover met de leerkracht van uw kind. Of met de vertrouwenspersoon van de school. Er is er een op iedere school. De naam van de vertrouwenspersoon staat in de schoolgids.

Meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie. Dat kan via de website Discriminatie.nl. Of bij een anti-discriminatiebureau in de buurt. Zij weten ook wat u verder kunt doen. Misschien kunt u aangifte doen bij de politie.

Discrimineren gebeurt ook op internet. Bijvoorbeeld door te schelden op social media. Of door nare foto's of filmpjes te plaatsen. Kijk op Meldknop.nl voor advies en hulp.

Wil uw kind met iemand praten? Het kan bellen met de Kindertelefoon.

U kunt ook bellen of mailen met Stichting iDb.

Stichting iDb - discriminatie melden

Bezoekadres
Koninginnegracht 12B
2514 AA Den Haag

Postadres

Postbus 598
2501 CN Den Haag

Telefoonnummer
0800 321 86 86

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Telefoonnummer
0800 04 32

Meldknop

Discriminatie.nl