Ik wil meer weten over mantelzorgwoningen

Een mantelzorgwoning is extra woonruimte bij een gewoon huis. Die extra woonruimte is voor degene die zorg nodig heeft. De mantelzorger woont in het gewone huis. Het kan ook andersom. Dan woont de mantelzorger in de extra woonruimte.

Op de website van MantelzorgNL leest u alles over mantelzorgwoningen.

Wilt u een mantelzorgwoning bij uw huis? U kunt een kant-en-klare mantelzorgwoning laten plaatsen. U kunt ook een stuk aan de huidige woning bouwen. Of uw verbouwt uw garage. Vraag de gemeente naar de regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning.

Voor het maken van een mantelzorgwoning heeft u geen vergunning nodig. U moet wel voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Neem contact op met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Zij hebben meer informatie hierover. Moet u toch een vergunning aanvragen, dan kan dat ook via dit loket.

Wilt u met iemand praten over de behoefte of nood aan een mantelzorgwoning, of aanpassingen in huis? Neem contact op met de mantelzorgcoördinator van Palet Welzijn. Of met Wadwijzer.

Preventieteam Wadwijzer

Je kunt bij ons informatie en advies vragen als je een huis zoekt of je woning wil aanpassen. Bij Wadwijzer kun je ook hulp vragen over de situatie thuis. Omdat je ouder wordt of omdat je voor iemand zorgt. Maar ook over het gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen en vrijwilligerswerk ter ondersteuning van een gezin.

Heb je vragen over inkomen? Of zoek je steun bij schulden en het omgaan met wetten en regels? Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weet wat je kunt doen om de touwtjes weer in handen te krijgen.

Wij zijn er ook voor mensen die zorgen hebben om een ander. Is er iemand in je omgeving die zichzelf verwaarloost, psychische problemen heeft of vereenzaamt en die geen hulp zoekt. Of ben of ken je een mantelzorger die te zwaar onder druk staat. 

Bezoekadres
Kerkstraat 13
2742 BG Waddinxveen
Website
www.wadwijzer.info
E-mailadres
wadwijzer@waddinxveen.nl
Telefoonnummer
00 - 14 01 82

Palet Welzijn - mantelzorg

Mantelzorgcoördinator Ineke Hermus.

Locatie: Anne Frank Centrum.

Bezoekadres
Jan van Bijnenpad 1
2742 VS Waddinxveen
Website
https://www.paletwelzijn.nl/mantelzorg/mantelzorgondersteuning/mantelzorgondersteuning-waddinxveen/
E-mailadres
i.hermus@paletwelzijn.nl
Telefoonnummer
088 - 02 34 226