Psychische klachten

Te veel stress kan klachten geven. Geestelijk maar ook lichamelijk. Zoals angsten of een depressie. Neem de tijd om te ontspannen.

Op de websites van MIND en Mentaal Vitaal staan tips en ontspanningsoefeningen. U vindt er ook behandelingen tegen stress

Een hoge werkdruk kan werkstress veroorzaken. Hierdoor kunt u overbelast raken. Informatie over het voorkomen van een hoge werkdruk vindt u op de website Arboportaal.

Heeft u meer hulp nodig? Uw huisarts kan u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog.

Behoefte om over uw gespannen situatie thuis te praten? Neem contact op met Wadwijzer.

Bent u gespannen of somber door de coronacrisis? Kijk op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM voor tips en waar u terecht kunt voor hulp.

Verschillende therapeuten van Extra zorg Waddinxveen zijn opgeleid om mensen te begeleiden om weer ontspannen te worden. Zoals bij een burn-out, stress en hoge werkdruk. Kijk op de website van Extra zorg Waddinxveen en vind de therapeut die bij u past.

Sportverenigingen bieden ook vaak ontspanningscursussen aan. Kijk op de website van de gemeente Waddinxveen voor sportverenigingen en sportscholen.

Extra zorg Waddinxveen

Zoek op deze website een vorm van hulpverlening die u aanspreekt.

Bezoekadres
Dorpstraat 120
2742 AL Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen - sporten

Arboportaal - Werkdruk

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

MIND - stress

Rijksoverheid - somber of gespannen door het coronavirus

RIVM - Steunpunt coronazorgen

Sport.nl - sportwijzer


Psychische klachten zijn bijvoorbeeld een depressie, angsten of onzekerheid. Heeft u hier regelmatig last van? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Bij MIND Korrelatie kunt u advies en hulp krijgen. Bel of kijk op de website. Informatie, tips en behandelingen vindt u ook op de websites van Psyfit, Mentaal Vitaal, Kleur je leven, Interapy en Hey, het is oké.

Wilt u (anoniem) met iemand praten over uw problemen? U kunt 24 uur per dag bellen of chatten met De Luisterlijn.

Heeft u te veel zorgen en wilt u met iemand praten? Neem contact op met Wadwijzer. Zij kunnen u in contact brengen met een maatschappelijk werker.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief en Naasten in Kracht zijn er voor familieleden en vrienden van mensen met psychische problemen.

Voor familieleden en naasten van mensen met psychoses is er vereniging Ypsilon. Neem contact met ze op voor meer informatie.


Soms zijn psychische problemen zo erg dat ze uw hele leven beheersen. U bent bijvoorbeeld erg in de war, erg angstig of u denkt aan zelfmoord. U heeft dan meteen hulp nodig.

Bel uw huisarts. ’s Avonds, ‘s nachts of in het weekend belt u de huisartsenpost. De huisarts kan de crisisdienst bellen om u te komen helpen.

U kunt ook bellen met een hulplijn. Denkt u aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is dag en nacht bereikbaar voor hulp.

Ook de Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor via telefoon, e-mail of chat.

Meer hulporganisaties om mee te praten vindt u op de website van Hey het is oké.

113 Zelfmoordpreventie

Hulplijn, gratis en anoniem.

Website
www.113.nl

Telefoonnummer
0800 0113

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Telefoonnummer
088 076 70 00

Hey, het is oké


Omgaan met psychische klachten kan moeilijk zijn. Ook voor familie en vrienden.

Op de website Labyrint in Perspectief vindt u informatie, advies en verhalen van anderen. U kunt ook bellen en mailen.

Op de website Naasten in Kracht kunt u uw verhaal delen met anderen. Hier vindt u ook tips voor familie en vrienden van mensen met psychische klachten.

Verward gedrag kan ontstaan door psychische klachten of dementie. Maakt u zich zorgen om iemand? Meld het bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag.

Soms is iemand met verward gedrag een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. Dan is er meteen hulp nodig. Bel de huisarts of de huisartsenpost voor hulp. Als de situatie levensbedreigend is, belt u 112.

Voor familieleden en naasten van mensen met psychoses is er vereniging Ypsilon. Neem contact met ze op voor meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met Wadwijzer. Zij denken met u mee en geven advies. Of verwijzen u door naar de juiste hulp.