Ik vermoed dementie bij een naaste; wat nu?

12 juli 2024

Heeft u het gevoel dat er de laatste tijd iets niet helemaal klopt met uw partner, ouder of een andere dierbare? Merkt u dat hij of zij dingen vergeet die eigenlijk heel gewoon zijn, zoals afspraken, namen of zelfs hoe dagelijkse taken uitgevoerd moeten worden.

Lees meer

Haal de informatiegids ‘WAD voor weinig’ in huis!

08 juli 2024

De informatiegids ‘WAD voor weinig’, gemaakt door de gemeente en Wadwijzer, staat vol met praktische budgettips om te besparen. En met ideeën voor leuke activiteiten die weinig kosten of gratis zijn. Vanaf maandag 8 juli kun de gratis gids ophalen bij verschillende locaties waaronder het gemeentehuis, de bibliotheek, kringloopwinkels en Het Bruispunt.

Lees meer

Nieuw in Waddinxveen en op zoek naar een huisarts

03 mei 2024

Helaas kunnen huisartsen in Waddinxveen op dit moment geen nieuwe patiënten aannemen. Kijk voor meer informatie op: Huisarts in Waddinxveen - aanmelden nieuwsbrief (ikzoekeendokterinwaddinxveen.nl) Als u het online formulier invult, worden uw gegevens gebruikt voor een nieuwsbrief en verstrekt aan een huisarts zodra deze een nieuwe praktijk opent of een bestaande praktijk gaat uitbreiden.

Lees meer

Geen plezier meer in uw werk? Dit kunt u doen.

01 mei 2024

Voelt u zich niet meer tevreden op uw werk? Dat kan gebeuren en u bent zeker niet de enige. Soms voelen we ons ongelukkig op het werk en weten we niet goed wat we eraan kunnen doen. Misschien doet u steeds dezelfde taken en verveelt u zich. Of zijn er nieuwe collega's bij gekomen, waar u minder goed mee op kunt schieten.

Lees meer

De Woonwijzer

21 maart 2024

De Woonwijzer is een informatieblad met tips voor inwoners die op zoek zijn naar een woning en een dak boven hun hoofd in Waddinxveen en regio Midden Holland. Loop binnen bij ons inloopspreekuur en haal een exemplaar op. Elke maandag: 15.30 - 16.

Lees meer

Word jij steunouder in Waddinxveen?

19 maart 2024

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kan een ouder daar wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken door een gastvrij thuis te bieden aan één of meer kinderen? Dan leren we je graag kennen.

Lees meer

Inloopspreekuur Wadwijzer

09 januari 2024

Denk je weleens.. 'ik sta overal alleen voor' ? Zit je niet lekker in je vel? Loopt het thuis niet lekker? Maak je je ergens zorgen over? Je woon- en gezinssituatie of je inkomen en rekeningen bijvoorbeeld... Heb je behoefte aan een luisterend oor.

Lees meer

Lokale Alliantie “Financieel Veilig Ouder Worden” Waddinxveen gaat van start

22 november 2023

De Lokale Alliantie is een netwerk van publieke en private partijen die vanuit maatschappelijke betrokkenheid samenwerken om financieel misbruik tegen te gaan. Gezamenlijk stellen zij zich het vergroten van bewustwording en onderhoud en borging van deskundigheid op het gebied van financiële ouderenmishandeling ten doel.

Lees meer

Vrijwilligersmarkt Waddinxveen

07 november 2023

Nieuwsgierig wat voor vrijwilligerswerk jij in #Waddinxveen kunt doen? Kom gezellig naar de vrijwilligersmarkt op dinsdag 21 november tussen 15.30 en 17.30 uur, bij Cultuurhuys De Kroon, en laat je informeren over wat er mogelijk is bij de verschillende aanwezige organisaties.

Lees meer

Het Ervaringscafé Waddinxveen

07 november 2023

Het Ervaringscafé is een plek voor en door (ervaringsdeskundige) jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar, ontmoeten, nieuwe contacten opdoen, ervaringen delen, workshops volgen en creatief bezig zijn. De activiteiten krijgen vorm vanuit de wensen en behoeften van jongeren zelf.

Lees meer

Mensen die een hoger risico lopen, kunnen dit najaar een coronaprik halen

17 oktober 2023

Nieuw prikronde gestart In de regio Hollands Midden is een nieuwe prikronde tegen corona. 60-plussers, zorgmedewerkers en volwassenen onder de 60 die de griepprik wordt geadviseerd om tot eind december 2023 een coronaprik te halen. Waar? Op de volgende priklocaties: Alphen aan den Rijn Gouda Leiden Je krijgt een prik met een vaccin gebaseerd op de omikronvariant die nu veel rondgaat.

Lees meer

Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit!

14 september 2023

‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Het nieuwe programmaboekje met culturele activiteiten is onlangs uitgekomen. Speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan naar het theater, maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, heeft Stichting Vier het Leven weer een gevarieerd cultureel aanbod samengesteld.

Lees meer

Palet Welzijn organiseert extra activiteiten in de “Week Tegen Eenzaamheid”

13 september 2023

Palet Welzijn organiseert extra activiteiten in de “Week Tegen Eenzaamheid” in het Anne Frank Centrum. Wij nodigen u van harte uit ! Koffie met advies (gratis) Donderdagochtend 28 september van 9.45 uur tot 11.30 uur Thema: Regiobank: financieel veilig ouder worden (maandelijks terugkerende activiteit met wisselende thema’s) Sjoelmiddag (gratis) Vrijdagmiddag 29 september van 14.

Lees meer

Week van de Opvoeding Waddinxveen

13 september 2023

Tijdens de Week van de Opvoeding in Waddinxveen zijn er leuke activiteiten voor jong en oud(er) bij CJG Waddinxveen en Café Vief. Kijk op de flyer voor het aanbod.

Lees meer

Uw mening over toegankelijkheid buitenshuis

08 augustus 2023

De gemeente Waddinxveen wil de toegankelijkheid buitenshuis verbeteren. De mening van inwoners daarover is belangrijk. Met uw inbreng kunnen knelpunten in kaart worden gebracht en aangepakt worden. Kent u ontoegankelijke situaties? Laat het weten en maak een melding van deze situaties op Waddsup via www.

Lees meer

Koffie met advies - bijeenkomst 67 plussers

01 augustus 2023

Bijeenkomst over welzijn, wonen of zorg voor 67 plussers in Waddinxveen. Elke 4e donderdag van de maand. In het Anne Frank Centrum - Jan van Bijnenpad 1, Waddinxveen. Gratis vanaf 10.00 tot 11.30 (inloop vanaf 9.45) Themabijeenkomsten 2023 September: Regiobank: Financieel veilig Oktober: Mantelzorgmakelaar: Wie staat er klaar voor u.

Lees meer

Het Mentorproject: brugklassers kansen geven

10 juli 2023

De overgang van groep acht naar de middelbare school kan voor sommige leerlingen lastig zijn. Deze overgang is immers een hele verandering: een nieuwe omgeving met andere kinderen, nieuwe leraren, nieuwe vakken. Er is meer vrijheid, maar ook meer huiswerk.

Lees meer

Hoe fit ben jij?

03 mei 2023

Ontdek het tussen 13.00 en 16.00 uur naar het Fit4Nop festival in het centrum van Waddinxveen, achter de bibliotheek/Cultuurhuys De Kroon.  FIT WORDEN kost wat moeite, FIT ZIJN zorgt er voor dat veel dingen moeiteloos gaan. En wie wil dat nou niet.

Lees meer

Op zoek naar een woning? Kijk op deze Woonwijzer voor tips!

24 februari 2023

Het valt niet mee om in deze tijd een (sociale) huurwoning te vinden in Waddinxveen. De vraag is namelijk groter dan het aanbod. Wachten, wachten, wachten... Het kan lang duren voordat je een woning toegewezen krijgt. In de tussentijd woon je misschien bij je ouders of ex-partner in huis.

Lees meer

MEER voor minder!

09 februari 2023

MEER in Waddinxveen heeft initiatieven en tips op een rijtje gezet waar je meer krijgt voor minder geld (of gratis). En dat kunnen we goed gebruiken in deze dure tijd. Doe er je voordeel mee! Kijk op: https://www.meerinwaddinxveen.nl/voor-minder

Lees meer

Steunouder in Waddinxveen gezocht voor een tweeling!

09 februari 2023

Wil jij steunouder worden, of ken jij iemand die dat zou willen doen? Neem contact op met Sandy van Gageldonk, Coördinator Steunouder Waddinxveen, via 06-27510199 / steunouder@waddinxveen.nl

Lees meer

Deel je buurtverhaal

02 februari 2023

Iedereen heeft wel een verhaal over hoe je woont, of je prettig woont en hoe je je woonomgeving ervaart. En wat je zou willen veranderen. Die verhalen wil sociaal makelaar Beatrice graag horen, en daarom gaat zij ‘Samenbuurten’ met inwoners van Waddinxveen.

Lees meer

Valentijnsdag

01 februari 2023

14 februari is het weer Valentijnsdag. De oproep om onze geliefden op deze dag te verrassen, lijkt ieder jaar groter te worden. Oorspronkelijk is Valentijnsdag bedoeld om mensen waar we stiekem een oogje op hebben, een hartstochtelijke hint te geven.

Lees meer

Teamlid Wadwijzer gezocht: Telefonische Clientondersteuner

23 november 2022

16 uur p.w. Wil jij bij preventieteam Wadwijzer in Waddinxveen (regio Midden-Holland) werken als telefonische cliëntondersteuner? Dat kan! Wij zijn namelijk op zoek naar een ervaren en enthousiaste collega! Wadwijzer helpt inwoners van Waddinxveen bij het vinden van antwoorden op vragen op het gebied van zorg, welzijn, wonen en participatie.

Lees meer

Week van de opvoeding - 3 t/m 9 OKT

14 september 2022

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. De Week van de Opvoeding vindt ieder jaar plaats om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken bij de zorg om kinderen. Denk aan steun van buren, vrienden, de school en lokale opvoedprofessionals zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Lees meer

Samen aan de koffie in Waddinxveen

17 augustus 2022

Voor mensen die behoefte hebben aan contact en gezellig samen met anderen een kopje koffie willen drinken, zijn er verschillende vrijblijvende koffiedrink momenten in Waddinxveen. Klik op de link voor een overzicht waar je mensen kunt ontmoeten en terecht kunt voor een kop koffie: https://waddinxveentegeneenzaamheid.

Lees meer

Steunouder gezocht!

17 augustus 2022

Steunouder, iets voor jou of iemand die jij kent? Heb jij een groot hart en wil jij een kind én een ouder helpen? Heb je tijd en de ruimte om iets te betekenen voor een ander? Wellicht is steunouder worden dan iets voor jou! In Waddinxveen is recent het programma Steunouder gestart.

Lees meer

Maak je sportambities waar met de Uniek Sporten hulpmiddelen Uitleen

04 augustus 2022

Vanaf 21 maart kan iedere inwoner van Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk met een fysieke beperking gebruik maken van de Uniek Sporten Uitleen. Wat is deze uitleen precies? En waarom zou je het gebruiken?  Sport en bewegen houd je fit.

Lees meer

Hitte – wat kunt u doen bij warm zomerweer

21 juli 2022

Bekijk de flyer: nationaal Hitteplan Gezondheidsklachten door hitte Zonnig en warm zomerweer, voor veel mensen is het de tijd om te genieten! Maar als de temperatuur lang boven de 25°C blijft, is het voor veel mensen te warm. U kunt door hitte gezondheidsklachten krijgen; oververhitting.

Lees meer

Financiële steun energiekosten voor inwoners met een laag inkomen

01 juni 2022

De gas- en energieprijzen zijn flink gestegen. De rijksoverheid geeft daarom een bijdrage aan mensen met een laag inkomen. Deze energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten in 2022. De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Lees meer

Zorgen over de toekomst van de zorg

10 mei 2022

Wie ooit in het ziekenhuis of andere zorginstelling heeft gelegen, weet het al: de verpleegkundigen en verzorgers zijn van onschatbare waarde. Toch kiezen steeds minder mensen voor een beroep in de zorg. Dat kan in de toekomst voor ernstige problemen zorgen.

Lees meer

Scootmobiel wat voor u? Volg gratis les in Waddinxveen

02 mei 2022

Denkt u erover om een scootmobiel aan te schaffen of te huren, voor u zelf of een familielid? In Waddinxveen is er de mogelijkheid om gratis les te nemen op een scootmobiel. Na een paar lessen wordt gekeken of de rijvaardigheid op de scootmobiel in orde is en wordt er een gebruikerspas als (rij)bewijs afgegeven.

Lees meer

Tijd voor een feestje

02 mei 2022

Het is mei en dat betekent dat we een hoop te vieren hebben; de vrijheid, moeders, voor sommige mensen Suikerfeest en voor iedereen gewoon het feit dat de zomer eraan komt.  Bent u alweer gewend aan het feit dat alles weer open is en dat u zorgeloos naar de winkel, de bioscoop en het museum mag.

Lees meer

Fietsmaatjes samen op de duofiets

01 mei 2022

Kunt of durft u niet meer zelfstandig te fietsen? De duofiets is er voor mensen met een beperking in bewegen, zien, horen, of cognitie (bv. dementie). Ook mensen die kampen met eenzaamheid kunnen op de duofiets stappen. Zo komt u in beweging en maakt u sociaal contact.

Lees meer

Uw welzijn op de werkvloer

29 april 2022

Traditioneel gezien was de werkgever de baas. De werknemer mochten bij wijze van spreke blij zijn dat ze mochten werken. Problemen in de privésfeer werden niet gedeeld op de werkvloer en een werknemer moest wel echt héél ziek zijn voor hij wat medeleven van zijn werkgever mocht verwachten.

Lees meer

Werkcafé: iedere dinsdag inloop voor werk- en scholingsvragen

28 april 2022

Heb je geen baan, maar wil je wel graag werken? Dreig je binnenkort je baan of bedrijf te verliezen? Vind je je werk niet meer leuk? Droom je van een diploma of wil je je laten omscholen? Vanaf 26 april kun je iedere dinsdagochtend naar het #Werkcafé komen in het Huis van de Stad in Gouda.

Lees meer

Reizen met een beperking

19 april 2022

Leven met een beperking kan soms voor lastige situaties zorgen. De wereld is niet in alle gevallen ingericht op mensen met een handicap of beperking. Gelukkig wordt daaraan gewerkt en zijn steeds meer winkels, musea en andere openbare gebouwen toegankelijk voor iedereen.

Lees meer

Van overgang tot menopauze

12 april 2022

Net als borstvoeding en menstruatie is de menopauze zo’n onderwerp waar niet iedereen makkelijk over praat. Toch is het een verschijnsel waar iedere vrouw op een gegeven moment mee te maken krijgt. De leeftijd waarop de overgang inzet verschilt per vrouw en ook de mate waarin een vrouw er last van heeft, verschilt.

Lees meer

Goed om af en toe eens gek te doen

01 april 2022

Het is 1 april. Dat betekent niet alleen dat we vandaag ons best mogen doen om anderen aan het lachen te maken, maar ook dat de lente echt helemaal is begonnen. Een goede maand om een beetje gek te doen en leuke plannen te maken.  Omdat we zolang voorzichtig hebben moeten doen en er nog steeds zoveel ellende aan de gang is in de wereld om ons heen, voelt het misschien een beetje onwennig om weer zorgeloos leuke dingen te doen.

Lees meer

Weg met geldzorgen. Zorg voor uw geld.

29 maart 2022

Geldzorgen zijn voor veel mensen een dagelijkse bron van stress. En helaas is het ook niet iets wat je zomaar even oplost. Toch is het terugpakken van controle de enige manier om eruit te komen. Als u het gevoel heeft dat geld (of het gebrek hieraan) uw hele leven beheerst, voel u zich machteloos om de situatie te veranderen.

Lees meer

Stel dat u gediscrimineerd werd…

21 maart 2022

De meeste mensen denken niet zo vaak aan racisme en discriminatie. Ze kunnen zich niet goed voorstellen hoe het voelt om afgerekend te worden op iets waar je geen invloed op hebt. Maar voor mensen met een andere etnische of culturele achtergrond is het iets waar ze bijna elke dag wel een keer mee te maken krijgen.

Lees meer

Uw laatste wens goed geregeld

15 maart 2022

Het is geen prettig onderwerp maar wel een belangrijk onderwerp om het eens over te hebben: uw wensen rondom uw overlijden. Hoe gaat u het gesprek aan met uw naasten en welke dingen zijn belangrijk om op tijd te regelen? Het tijdstip kunt u niet bepalen; de manier waarop wel Nederlanders staan bekend om hun openhartigheid, maar als het gaat om praten over de dood dan zijn we daar een stuk minder makkelijk in.

Lees meer

Gelijkwaardigheid op de werkvloer

07 maart 2022

We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg Morgen is het internationale Vrouwendag. Na de schokkende berichten over het schandaal bij The Voice of Holland is het duidelijk dat er nog veel moet gebeuren voor vrouwen gelijkwaardig worden behandeld op een door mannen gedomineerde werkvloer.

Lees meer

De kracht van een compliment

01 maart 2022

"Goed gedaan, zeg!" of "Fijn dat je er bent". Het zijn voorbeelden van kleine complimenten die een groot verschil kunnen maken. Waarom is complimenten geven en krijgen zo belangrijk?   Een compliment is een klein cadeautje Kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst een compliment hebt gekregen en van wie.

Lees meer

Op het randje van een burn-out? Neem de klachten serieus!

25 februari 2022

Burn-out is een term die de laatste jaren steeds vaker voorbij komt maar die, zeker voor mensen die er nog nooit mee te maken hebben gehad niet altijd duidelijk is. Sommigen vinden het aanstellerij of denken dat je dan een tijdje erg moe bent. Degenen die het wel hebben ervaren zeggen vaak dat het een van de moeilijkste periodes in hun leven was maar dat het hen ook veel heeft geleerd.

Lees meer

Aardig voor anderen, goed voor uzelf

17 februari 2022

Zou u zichzelf omschrijven als 'vriendelijk'? En zo ja, wat betekent vriendelijkheid voor u? Het is een term die we veel gebruiken maar waarvan niet altijd duidelijk is hoe dit nu precies vertaalt moet worden in ons dagelijkse gedrag. Terwijl een beetje vriendelijkheid een groot verschil kan maken in het contact met de mensen om ons heen.

Lees meer

Omgaan met prijsstijgingen en inflatie

07 februari 2022

De inflatie in Nederland is de laatste maanden gestegen tot bijna 6%, het hoogste niveau sinds de eerste meting zo’n 24 jaar geleden. De prijzen van energie en veel producten die we dagelijks gebruiken gingen omhoog terwijl de meeste inkomens gelijk bleven.

Lees meer

Dat is makkelijk praten!

03 februari 2022

Herken je dit? Harde muziek of gestamp op de trap bij de buren. Een hond die voor je deur plast. Een boom die jouw tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden lastig in jouw ogen, of erger nog, vijanden.

Lees meer

Zoek de lichtpuntjes

01 februari 2022

Voor de een is februari een maand van grauwe dagen, kou, veel binnen zitten en weinig leuke dingen doen. Voor anderen is het de maand van de liefde (Valentijnsdag), van dagen die steeds iets lichter worden en vooruitkijken naar de komende lente. Waar hoort u bij.

Lees meer

Stop eenzaamheid zelf!

01 februari 2022

Door het coronavirus heb je misschien minder contact met anderen, er zijn bijvoorbeeld minder activiteiten en bijeenkomsten die georganiseerd worden. Hierdoor kan een eenzaam gevoel ontstaan. Maar eenzaam kun je ook zijn als je alleen woont, weinig kennissen hebt, je familie op afstand woont, iedereen druk is met werk en eigen gezin, als je relatie is verbroken of als je je partner hebt verloren.

Lees meer

Proefles Theaterworkshops weerbaarheid jongeren

28 januari 2022

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert samen met ImproBattle theaterlessen voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. De theaterlessen helpen om jongeren steviger in hun schoenen te staan. Ze leren hun emoties uiten, hoe je kunt samenwerken en hoe je kunt opkomen voor jezelf.

Lees meer

Waarom werken in de zorg zo leuk is

24 januari 2022

Al jarenlang is er sprake van een enorm personeelstekort in deze branche. Als gevolg daarvan zijn veel zorgverleners overbelast en kan de kwaliteit van de zorg niet gewaarborgd worden. Deze themadag heeft dan ook een ambitieuze doel om meer mensen enthousiast te maken over het werken in de zorg.

Lees meer

Na Blue Monday kan het alleen nog maar beter gaan

18 januari 2022

Ja hoor, daar was hij weer: Blue Monday. Volgens sommigen de meest saaie en deprimerende dag van het jaar, gelukkig ligt dat nu weer achter ons. Maar waar komt Blue Monday eigenlijk vandaan en wat kunt u doen om deze dag (en de rest van de maand) juist vrolijk en positief te blijven (of te worden).

Lees meer

6 tips om gezond en fit de winter door te komen

11 januari 2022

In de koude wintermaanden is het goed om uw gezondheid een extra steuntje in de rug te geven en extra goed voor uzelf te zorgen. Zowel voor uw lichaam als voor u geest. In dit artikel leest u 6 eenvoudige tips die uw weerstand vergroten en waarmee u fit de winter doorkomt.

Lees meer

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

03 januari 2022

De start van een nieuw jaar geeft altijd zo'n fris gevoel van nieuwe kansen. En die kansen zijn overal om u heen. De vraag is alleen of u ze ook gaat benutten.   Is uw glas halfleeg of halfvol? De afgelopen twee jaar zijn voor veel mensen een periode geweest waarin gefocust werd op wat er niét kon.

Lees meer

Goede voornemens voor u en anderen

30 december 2021

Denkt u wel eens: 'volgend jaar ga ik het beter doen'? Veel mensen denken in deze tijd van het jaar na over goede voornemens. Dat kunt u doen voor uzelf maar natuurlijk ook voor anderen. Want misschien kunt u wel goed doen door wat vaker voor een ander klaar te staan.

Lees meer

Welkom op de vernieuwde website: Wadwijzer

21 december 2021

Wadwijzer is onderdeel van het sociaal vangnet van de gemeente Waddinxveen en is er voor alle inwoners van Waddinxveen die op zoek zijn naar informatie en vragen hebben over zorg, welzijn en wonen, participatie en inkomen. Wadwijzer is de online plek waar u informatie vindt over de thema’s: Wonen en vervoer, Werken en leren, Jeugd en gezin, Meedoen en meehelpen, Zorg en welzijn, Geld.

Lees meer

Een lekker én gezond kerstdiner

17 december 2021

Een kerstdiner hoeft echt niet altijd vet te zijn en vol calorieën te zitten. Er zijn genoeg manieren om een gezellige én gezonde kerstmaaltijd te serveren. We zijn gewend om tijdens de feestdagen onszelf en onze gasten te verwennen op allerlei lekkernijen en een groot diner met meerdere gangen.

Lees meer

Bewegen zonder budget

09 december 2021

Bijna iedereen weet dat bewegen erg gezond is en neemt zich regelmatig voor om daar wat vaker aandacht aan te besteden. Maar voor veel mensen is een abonnement op de sportschool erg duur. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om elke dag genoeg te bewegen zonder uw portemonnee te hoeven pakken.

Lees meer

Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

01 december 2021

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand.

Lees meer

Rondkomen van een uitkering

22 oktober 2021

Voor mensen die leven van een (bijstands)uitkering, kan het elke maand weer een uitdaging zijn om rond te komen en uit de schulden te blijven. Omgaan met geld is niet iets dat iedereen vroeger heeft geleerd en wat een stuk lastiger is dan het lijkt. Zeker als het maar net genoeg is om de vaste lasten mee te betalen.

Lees meer

Aandacht voor ouderen

11 oktober 2021

Soms lijkt het of ouderen niets anders meer zijn dan dat: oud. We vinden het moeilijk om door de rimpels en lichamelijke gebreken heen de mens erachter nog te zien. Een mens met een enorme hoeveelheid kennis en levenservaring. Maar doordat we ouderen vaak niet meer actief betrekken in het maatschappelijke leven, voelen steeds meer ouderen zich eenzaam.

Lees meer

We gaan scheiden. Wat nu?

07 oktober 2021

Scheiden is niet alleen een emotioneel zware gebeurtenis, maar ook een die heel veel regelzaken met zich meebrengt. Hoe beter u hiermee omgaat, hoe beter u eruit komt en u weer een nieuw hoofdstuk van uw leven kunt starten. Gelukkig zijn er veel instanties en professionals die u hierin kunnen bijstaan en adviseren.

Lees meer

Psychische problemen zijn gewoner dan u denkt

06 oktober 2021

Regelmatig sporten, niet roken, veel water drinken en elke dag voldoende groenten en fruit eten. Is dat niet de basis van een gezond leven? Gedeeltelijk is dat zeker waar, maar om gezond te blijven is het niet alleen een kwestie van goede zorg voor ons lichaam.

Lees meer